2 Days In Paris (2007)



Director: Julie Delpy
Cast: Adam Goldberg, Julie Delpy, Daniel Brühl, Marie Pillet and Albert Delpy
Tagline: He knew Paris was for lovers. He just didn't think they were all hers



  Innan någon frågar, nej det är inte uppföljaren till Paris Hiltons storsäljare One Night In Paris, det är en helt fristående film utan några som helst kopplingar till den där blonda saken som jag inte vill välja att kalla människa. 2 Days In Paris handlar istället om paret Marion och Jack som kommer från New York till Paris för att hälsa på Marions föräldrar. Men väl där uppstår problem eftersom Jack inte talar ett ord franska och det snart går upp för honom att man inte kan räkna hans flickväns ex på ena handen.

  2 Days In Paris är en mångsidig film. Det är en film om Paris och alla dess vackra miljöer, det är en film om fransmän och deras inställning till amerikaner, det är en film om två helt olika själar som på något vis passar perfekt för varandra men framförallt är det en skrattfest utan dess like.

  Julie Delpy får visa att hon inte bara är duktig på att spela i romantiska snyftrullar, utan hon kan också avlägga rappa dialoger och få mig att skratta galet mycket. Hon gör också ett strålande jobb som regissör i filmen. Men den som lyfter hela filmen till oanade höjder är Adam Goldberg, en av filmvärlden mest underskattade skådespelare. Jag tänker framförallt på hans insatser i tv-serierna Vänner, Joey och Band of Brothers där han gör magnifika roller, likaså i denna film. Han levererar varenda replik med sådan oerhörd precision och han är verkligen kungen av ironi i rollen som Jack, och jag är ju en stor älskare av ironi. Han gör helt enkelt filmen till vad den är, en film i toppklass!

Betyg: 4,5/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0