I'm Not There (2007)



Director: Todd Haynes
Cast: Christian Bale, Cate Blanchett, Marcus Carl Franklin, Richard Gere, Heath Ledger and Ben Whishaw
Quote: "Sleep? aint sleepin'... Sleep's for dreamers. I haven't slept in thirty days, man. Takes a lot of medicine to keep up this pace"



  Det har kommit mängder med självbiografiska filmer om musiker de senaste åren. Vi har sett filmer om Ray Charles, Elivs Presley, Johnny Cash och The Supremes (även om de fortfarande hävdar att Dreamgirls är helt fiktivt). Men en stor man inom musiken har gått fri, fram tills nu. Bob Dylan har en lång karriär bakom sig, en karriär där han har haft så många olika stilar och sidor att det är svårt att hålla koll. Det är anledningen till att 6 olika skådespelare allihopa spelar Bob Dylan i denna film, de tar sig alla an varsin epok i hans liv. Det finns ingen helt klar story i filmen och man måste sitta koncentrerad om man ska hänga med i svängarna, men det är å andra sidanb inte svårt att vara koncentrerad, Jag satt som limmad vid skärmen hela filmen.

  Skådespelarinsatserna skulle man kunna tala om som en insats. Alla spelar Bob Dylan i olika delar av hans liv, alla gör det olika, men alla gör det precis rätt och helt makalöst bra. De är allihopa som finslipade diamanter och jag anser fortfarande att det är skandal att inte Cate Blanchett vann en Oscar för sin insats i denna film.

  Filmen är som sagt en ren fröjd att se på. Jag tror den kan vara intressant för alla, men kanske framförallt de som har lite koll på vem Dylan är. Man kan fånga känslan av filmen mycket bättre då tror jag. Ingen film för den som gillar lätta filmer, men en film för dig som älskar musik. Soundtracket är rent ut sagt briljant!

Betyg: 4,5/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0