Jumper (2008)



Director: Doug Liman
Cast: Hayden Christiansen, Samuel L. Jackson, Jaime Bell and Rachel Bilson
Quote: "Let me tell you about my day so far. Coffee in Paris, Surfed the Maldives. Took a little nap on Mount Kilimanjaro. Oh yeah, and I got digits from this Polish chick in Rijo. And then I jumped back for the final courter of the NBA finals. Court side, of course. And all that was before lunch."



  David Rice ser ut som en helt vanlig människa, men han har en förmåga som inte särskilt många besitter. Han kan nämligen teleportera sig var som helst i världen inom en bråkdels sekund. Som citatet här ovanför berättar så använder han sin förmåga flitigt för att se hela världen. Men efter att ha varit fri att leva hur han vill så blir nu helt plötsligt David jagad av en grupp som kallar sig Paladins, ledda av en man vid namn Roland. Det går upp för honom att ett krig har utspelats mellan dessa båda parter en lång tid, och nu står han helt plösligt mitt i det.

  Filmen är väldigt actionspäckad och man tar verkligen vara på den här teleportförmågan. Ibland lite för mycket kanske, vissa stunder känns de som om de bara vill visa vad de kan göra utan att det egentligen har något syfte.

  Hayden Christiansen axlar huvudrollen på ett bra sätt och får verkligen fram hur oskyldig David faktiskt känner sig i det hela. Men den som skiner klarast är självklart Samuel L. Jackson, som han alltid gör. Roland är en hänsyslös nazistliknande figur som Samuel L. Jackson spelar med bravur och man blir nästan lite rädd för honom. Jag hade hoppats att Rachel Bilson skulle få visa att hon kunde något mer än att säga "Ew!" och strutta runt på Orange Countys gator i Pradaskor, men hon får inget direkt utrymme och jag kan fortfarande inte avgöra om hon är en bra skådespelerska eller inte.

  För att sammanfatta så är det en bra film, en häftig actionrulle, men det är inte speciellt mycket djup i den. Men det är upplagt för uppföljare och då kanske de kan fördjupa det hela istället för att satsa stenhårt på effekter. Men det var en bra film som får helt klart godkänt!

Betyg: 3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0