The Air I Breathe (2007)


Director: Jieho Lee
Cast: Kevin Bacon, Brendan Fraser, Andy Garcia, Sarah Michelle Gellar, Julie Delpy, Forest Whitaker and Emile Hirsch
Quote:



  The Air I Breathe är en film baserad på ett uråldrigt kinesiskt ordspråk som bryter ner livet i fyra hörnstenar: glädje, lust, sorg och kärlek. Vi får se 4 korta historier som alla tar hand om varsin av dessa delar. Alla delar kopplas också hela tiden samman, precis som delarna gör i verkliga livet. Det börjar med glädje och då får vi följa Forest Whitaker som spelar en man som har hamnat i ett mönster och han drömmer om att slå sig fri från det. Det fortsätter med lust då vi följer Brendan Frasers karaktär, en man född med förmågan att se framtiden. Men livet blir ingen dans på rosor för det, utan snarare tvärtom. Hans historia vävs ganska snabbt ihop med nästa historia, sorg, där vi följer sångaren Trista, spelad av Sarah Michelle Gellar. Hon försöker slå sig fram i branschen, men hamnar ihop med fel folk. Till sist får vi i den sista delen av filmen följa Kevin Bacon under temat kärlek. Han är en framgångsrik läkare som är kär i sin bästa väns fru.

  Det räcker att läsa vilka skådespelare som medverkar i filmen så förstår man genast att det inte är nägon dussinfilm man just ska se. Det är en mycket skicklig skara folk som har samlats och de gör verkligen skäl för deras kändisskap. Varenda karaktär görs med sådan oerhörd precision att jag sitter som mållös. Varenda liten biroll känns hur genomtänkt som helst. De som är bäst i filmen är Brendan Fraser och Sarah Michelle Gellar. Brendan Fraser har en förmåga att vara bra i vad han än gör. Komedi, action eller drama, det spelar ingen roll. Sarah Michelle Gellar fick jag upp ögonen för när jag såg på Buffy the Vampire Slayer där hon gör en strålande insats under 7 hela säsonger, jag har sedan längtat efter att se henne på vita duken när hon gör en lika klockren prestation. Men jag ahr fått vänta ända tills nu för att se det. Hon har hamnat i fel sorts filmer och gjort fel sorts roller, men här hittar hon rätt och hon kan nog få många glansdagar i framtiden.

  The Air I Breathe är en fantastisk film som berättar mycket om hur vi människor är. Det är vackra historier, det är hemska historier. Det är onda människor som anser de gör gott, och det är goda människor som inte förstår att de gör ont. Det är 4 stycken helt magiska historier sammanvävda till en fruktansvärt bra film. Jag satt som på nålar hela filmen och jagf är inte besviken. En klockren rulle och det är en skam att den gick direkt till DVD i Sverige för den här skulle man ha velat se på bio!

Betyg: 4,5/5

Kommentarer
Postat av: Evelina

Har länge funderat på att kolla den, får nog verkligen göra det nu!:D

2008-08-27 @ 19:24:19
URL: http://nybloggkommersnart.blogg.se/
Postat av: Sara

Tänkte kolla på den förut, men det vart aldrig av. Men efter denna recension så ska jag absolut göra det!

2008-09-02 @ 01:11:33
URL: http://umeyariel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0