Fame (2009)

 

Director: Kevin Tancharoen
Cast:
Kay Panabaker, Walter Perez, Naturi Naughton, Asher Book, Kherington Payne, Kelsey Grammer

 

 

Jag vill börja med att säga att jag gillade filmen. Jag gick in med väldigt låga förväntningar då jag i princip bara har hört att folk tycker den var riktigt riktigt dålig. Det tycker inte jag. Om jag ska dra handlingen kort för er som har missat den så handlar den om ett antal ungdomar som blir antagna till High School of Performing Arts. Man får följa dessa ungdomar från audition till examen 3 år senare.

Filmens största brist är att den vill lite för mycket. Det är en bra filmidé och det är intressanta karaktärer och livsöden som är med i filmen, men dom är för många. Man hinner inte komma in på djupet på en enda karaktär för det finns alldeles för många som måste få rum. Jag hade gärnat sett en film om dessa människor, men inte alla på en gång. Det är till exempel jättestarkt när Maliks mamma får reda på att han är antagen och skäller på honom att han inte ska kasta bort sitt liv. Hon ställer frågan vem som sa att han var så jävla speciell, och han svarar: "Det var du." Jättestark scen. Men sen får man aldrig mer se mamman eller Maliks förhållande till henne. Så är det genomgående genom hela filmen. Man får en liten blick in i folks liv, för att sedan bli utsparkad lika fort. Följden blir att man inte blir lika berörd som man kunde ha blivit.

Sång och dans finns det också, och ganska mycket av det. Jag säger ganska för att jag inte tycker de gör det på rätt sätt. Visst, det fanns massa små danssekvenser, men dom var just det, små. Jag tyckte inte man fick sitta och gotta sig till en riktigt bra danssekvens förrän i slutet, och det är synd. Sång fanns det mer av, men det var bara en tjej som fick sjunga alla låtar, och det tyckte jag också var synd, även om hon var duktig.

För att summera så tyckte jag det var en bra film. Den hade många brister och den kunde ha blivit mycket bättre, men många gånger blev jag verkligen intresserad och berörd och ville veta mer, ett ganska stort minus att man aldrig fick veta mer dock. Men det var en helt okej film och jag tycker ändå att den är sevärd!

 

Betyg: 2,5/5


RSS 2.0