This Week I've Mostly Been Trying To Convert To Afro American

Kanon: Musikalhäng i Vasaparken, eller var det Wasaparken? Jag vete fan, men jävligt najs var det i alla fall

Kalkon: En gubbe på Vägverket tyckte inte att jag körde tillräckligt bra bil för att släppa ut mig på vägarna. Det tyckte jag var tråkigt

Prestation: Alla som kommer in på skolor stup i kvarten. Det känns som om typ alla har någon nu, kul för er! I am very proud!

Gulligaste: Jag fick höra att min syster skrev uppsats i Engelska på nationella provet om något hon var stolt över, och då hade hon skrivit om mig. Jag blev lite rörd faktiskt, riktigt fint gjort eller hur? Det är nästan så mitt begär att besvära henne på största möjliga vis försvinner, men bara nästan!

Slappaste: Rebbans och min jävligt öppna konversation i elevrummet häromdagen. De som närvarade fick jävligt mycket skvaller att sitta inne på.

D12: Vi har fasen skapat Kristinaskolan första Hip Hop ensemble tror jag. Det är så jävla grymt och så jävla ösigt så det finns inte. Uppspelet kommer att bli grymt!

Roligaste: Sverige Dansar Och Ler är ta mig tusan det bästa som finns på tv just nu. Sveriges humorelit i sitt esse!

Låt: Kelley Polar - Entropy Reigns (In The Celestial City)


Album: Death Cab For Cutie - Narrow Stairs
Jag har bara tjuvlyssnat lite men det låter riktigt bra än så länge!

Film: Har nyss sett klart på Juno och det var nog den gulligaste filmen jag sett på länge. Den var så fin på alla sätt och vis så man blev alldeles varm i kroppen. Jag har sagt det förut och jag säger det igen:
Ellen Page är en starkt lysande stjärna som kan bli hur stor som helst under åren som kommer

Citat: "Ett glatt humör och lite smör i arslet, det kommer man långt med!" Johanens Brost som mysig farbror i Sverige Dansar Och Ler

Kille: Isak my brother kom in på både Lunnevad och Strömbäck! Grattis som fasen!

Recent Event In The Life of Jaques Dupont

Mid goda vän Sarsson poängterade att jag har varit väldigt dålig med mina uppdateringar på bloggen den senaste tiden. Och statistiken ljuger ju inte, så jag kan inget annat än att hålla med. Jag har helt enkelt inte riktigt haft tid. Men för att gottgöra det tänkte jag nu göra en snabb sammanfattning av vad som är värt att berätta om den senaste tiden.

Musikalen
Vi gjorde ett riktigt proffsjobb måste jag säga. Vi jobbade arslet av oss och det gav resultat. Föreställningen blev skitbra och jag tycker att vi alla ska vara stolta över oss själva. Men framförallt är jag glad för den gemenskapen som skapades. Det var ett underbart gäng med klockrena människor som jag önskar jag lärde känna tidigare. Men nu får vi se till att ta vara på den tiden som är kvar och verkligen njuta av det!

Sommaren
Det kalla vädret och den gråa himlen verkar äntligen ha försvunnit. Nu har man kunnat ligga ute i solen och bränna i en hel vecka och det verkar som om sommaren äntligen är på väg. Det kan bli en fin sommar!
Jag ska till ÖB på måndag och kolal läget, det verkar vara ganska kalrt att jag får jobb där och det känns nice.
Annars hopaps jag sommaren fylls med musik av alla dess slag, jag måste bara välja vad jag ska gå på. Arvika, Peace & Love, Stockholm Jazz, Kent/Håkan Hellström, Way Out West, Bruce Springsteen mfl.
Sommaren 2008 har potential att bli en riktig höjdarsommar!

Sökningar
Jag har fått besked från Musikalakademien i Umeå och jag blev 3:e reserv. Det känns riktigt bra att komma där för då har jag nog gjort riktigt bra ifrån mig. Men jag vet inte om det räcker. Det finns ju inte så många musikallinjer så jag tror inte särskilt många tackar nej. Så det känns inte så bra för jag vill verkligen gå där.

Studenten
Nu närmar den sig med stormsteg och det känns väldigt blandat. Jag längtar bort från Kristinaskolan för det känns som jag är kalr där nu. Men det kommer bli konstigt att lämna stället. Det har varit som mitt andra hem i 3 år, och nu ska jag helt plötsligt snart lämna det. Det kommer bli väldigt konstigt.
Men det sorgligaste är helt kalrt att lämna allt folk som man lärt känna under åren här. Jag kan verkligen inte föreställa mig hur det kommer bli att lämna dem. Flera stycken har kommit att bli några av mina närmsta vänner och tanken av att stå i kramringen och säga hej då till det gör mig lite tårögd.
Men innan det ska vi ha det sjukt kul! Studentveckan kommer bli helt jävla apkaraterolig!

This Week I've Mostly Been Playing With My Magic Tricks

Kanon: Utan tvekan hela denna underbara veckan i Hörsalen tillsammans med världen bästa gäng när vi har satt upp The Wiz!

Kalkon: Städa imorse var inte riktigt lika roligt

Prestation: Allihopa som medverkat i detta projekt. Vi har gjort en jävla insats allihopa!

Stolpskott: Ludde som efter föreställningen igår inte kunde hålla sig utan kände sig tvungen att spy i mitt handfat

Chock: När jag skulle signa Saras arm under föreställningen igår hade dansarna skrivit:
"Har du stor snopp?" på Saras arm. Jag var ruggigt nära att tappa masken, men lyckades hålla mig.

Låt: Death Cab For Cutie - Brothers On A Hotel Bed


Citat: "Det ser väl varenda kråka med lite förstånd, att du bara är uppstoppad. BAHAHAHA!"
Lukas klockrena replik som är en given Wiz klassiker

Kille: The Man, the Myth, Johan Wahlqvist. Han är som en gud som vandrar på jorden.

Tjej: Alex som höll sitt löfte och kapade av allt mitt hår efter sista föreställningen! Gud så skönt det är!

I'd like to die knowing I have changed someones life

Det har varit väldigt körigt på sista tiden. Extremt mycket att göra hela tiden. Framförallt med musikalen, men utanför det är det också saker hela tiden. Som toppen på allt närmar sig studenten och det riktiga livet och jag och mina kamrater börjar planera framtiden. Men vad ska man då sträva efter?

Jag har kämpat i 3 år nu för att bli tillräckligt bra för att platsa på någon musikalskola. Jag har konstaterat själv att Balettakademien är way out of my league och lagt ner de planerna. Musikalakademien i Umeå kändes skitbra och där vill jag verkligen gå. Men samtidigt finns det så mycket annat jag vill med mitt liv. En del saker har jag lagt åt sidan i flera år, och en del saker är helt nytillkomna idéer.

- Jag vill resa runt i världen och uppleva saker jag inte trodde var möjligt
- Jag vill stå på Mount Everest topp och joddla
- Jag vill uppleva musik i alla dess former
- Jag vill hitta kärnan till den äkta musiken. Den som kommer rakt ifrån hjärtat
- Jag vill få ett skägg som Kapten Hadock
- Jag vill bli lyckligt kär för en gångs skull
- Jag vill dö med vetskapen om att jag har förändrat någons liv
- Jag vill leva ett liv som man skulle kunna göra en tårdrypande film om
- Jag vill vara lycklig ända in i själen

Jag vill så mycket saker, men jag verkar aldrig kunna ta tag i mig själv och göra något av det. Jag vet inte varför. Jag kanske är feg, jag kanske tänker över saker för mycket och inte är tillräckligt spontan. Jag vet inte.

Studenten är snart här och jag är rädd för det. Jag är rädd för att det betyder att jag måste lämna det stället där jag har känt mig mer hemma än vad jag någonsin gjorde i Skänninge. Jag är rädd för att jag kommer splittras från de människor som har kommit att betyda mest av allt. Jag är rädd för att i slutändan kanske jag står kvar ensam och jag vet inte hur jag ska klara mig då. Jag är rädd för att jag inte vet vad jag vill. Jag vill utbilda mig till att bli musikalartist, men samtidigt vill jag ta tag i mina livsmål och se till att jag har levt ett betydelsefullt liv. Jag vill inte vakna en morgon som en gammal man och inse att det enda jag gjort är att ha jagat en dröm, och gått miste om allt som livet har att erbjuda.

Jag låter säkert jättedeprimerad. Men det är jag inte. Jag vet bara inte riktigt vad jag ska ta mig till. Jag är rädd, jag har beslutsångest och jag känner mig vilsen.

But these are my problems not yours, I just had to get this off my chest!

Yours Truly, Niclas Pettersson

This week I've been mostly dreaming about strangling SJs executives

Kanon: Efter en alldeles för lång vinter verkar våren äntligen vara på gång!

Kalkon: Mycket krångel av SJ igår ledde till att vi blev fast 2 timmar i Stockholm och jag kom inte hem föränn halv 3. Följden är att jag är rätt trött idag...

Prestation: Den första sökningen är nu avklarad och jag är jättenöjd. Det verkar vara en skitbra skola och jag vill verkligen gå där. Nu är det bara en lång väntan kvar. Men jag hoppas!

Stolpskott: På Stockholm Central igår när vi konstaterat att någon hade gjort bort sig var alla beredda att släppa det för SJ gjorde sit bästa för att lösa problemet. Men det fanns en gnällig jävla kärring som stod och gnatade i typ 2 timmar! Jävligt irriterande och det gjorde fasen inte saken bättre

Städtanter: Alla ettor som tog tag i att vårstäda elevrummet i fredags. Det piskades soffor, det dammsgös, det skurades golv och det torkades bord. Jag blev glad vid synen!

Roligaste: Att äntligen ha få kommit ner till Hörsalen och börja repa musikalen. Det tar på krafterna, men det är verkligen skitkul!

Låt: Håkan Hellström - Sång i buss på villovägar 2007! Jag är ta mig tusan helt kär i nya skivan!

Film: Varg. Peter Stormare gör comeback i Sverige i en storslagen film om vargjakt. Det är underbart vackra miljöer och Stormare briljerar som vanligt! Flera okända birollsinnehavare överraskar också med fina prestationer!

Citat: "Här kommer jag med frukt och dryck för den som vill ha! Annars har jag inget mer att erbjuda, utom en massa kärlek!" Allt i allot Leif på Strömbäck var typ världens mysigaste gubbe

Kille: Jakob Rommel som är en ständiga orsaken till att elevrummetår att vistas i. En helylle kille!

Tjej: Johanna, sångläraren på Strömbäck som verkar vara helt apkaratefotbollsbra!

This week I've mostly been drinking Tequila and smoking marijuana

Kanon: Det var fruktansvärt skönt med en vecka påsklov. Jag behövde verkligen det

Kalkon: Det var ett jävla krångel med våran flygresa till Umeå, men nu hoppas jag att det har löst sig

Kalkon 2: Att allt måste kosta pengar hela tiden. Det kommer nog vara en återkommande kalkon hela våren

Prestation: Efter många om och men har jag äntligen bokat min uppkörning. Det skulle vara väldigt skönt att bli klar med det här nu...

Stolpskott: McDonalds har investerat i svindyra tv-skärmar där de kan ha sina menyer så att de inte behöver klättra upp och byta själva. Det är ren lathet och ett jävla slöseri och mitt hat för hamburgekedjan växer ytterligare

Trollkarl: Kom av en slump in på ett korttrick av John Houdi häromdagen och jag måste bara visa det:


Hippaste: När jag kommer hem till Skänninge får jag höra att min far har börjat lyssna på Mange Schmidt och sitter och sjunger med i alla texter. Haha, lite ålderskris kanske?

Kock: Jag är ingen höjdare i köket direkt, och i fredags visade jag verkligen bevis på det. Jag skulle laga mat men när jag skulle ta ut maten ur ugnen tipapde plåten och det skvätte ut 250 grader varm sås på handen. Följden blev att hela min vänster hand är sönderbränd och jag är lite smått handikappad.

Tv-serie: Sveriges svar på Dallas, Dalsland!


Låt: Håkan Hellström - Tro Och Tvivel


Kändis: Sjökexet. Han kanske är lite b-kändis, men ändå. Han är med på P3 och sitter och mixar ihop låtar. T ex:
När vindarna viskar mitt namn & Music
Ingenting & Ms. Jackson
Ödet var min väg & My name is
Haha, kan det bli annat än bra?

Film: Såg på Casino Royale och den är fortfarande lika bra. Bästa Bondfilmen och jag ser mycket fram emot uppföljaren Quantum of Solace som kommer i november.

Citat: "Det är danskar i affären! Nu har helvetet kommit till byn!" Galenskaparna berättar för oss om hur hemska danskarna faktiskt är

Bästa kille: Soran Ismail


Bästa tjej: Min goda vän Sarsson som nu också får ge sig ut på vägarna. Grattis till körkortet!

RSS 2.0