This Week I've Mostly Been Waking Up In Strange Alleys Of Norrköping

Kanon: I fredags var det utgång som gällde och jag hade riktigt trevligt. En toppenfredag!

Kalkon: Jag fick tyvärr i mig lite för mycket och lördagen var inte lika bra. Jag vaknade kl halv 4 på dagen med en sprängande huvudvärk. Att man aldrig lär sig...

Skönaste: Kenny på mitt jobb berättade en historia när vi fick tårta. Det handlade om Anders och Erik som åt tårta:
Anders och Erik äter tårta och det är två bitar kvar, en stor och en liten. Anders tar den stora biten.
Erik: Du är bra fräck som tar den stora biten utan att ens fråga.
Anders: Vadå då? Vad hade du gjort om du var jag?
Erik: Jag hade tagit den lilla biten.
Anders: Vad fan tjafsar vi om då? Då fick ju alla som dom ville!
Haha jag höll på att skratta ihjäl mig! Klockren!

Fotbollskungar: Spanien har kämpat hårt och spelar rolig och bra fotboll. De var helt värda att vinna guldet över tråkiga Tyskland. Grattis Spanien!

Cover: Lisa Miskovsky har gjort en smygcover på Backstreet Boys - Shape of My Heart. Den heter Another Shape Of My Heart. På en del ställen lånar hon text, och på en del ställen melodi. Lite smygcover alltså, men ganska bra faktiskt!

Låt: Laakso feat. Peter Jöback - Italy vs Helsinki (För övrigt en väldigt fin video som jag verkligen gillar!)


Film: The Air I Breathe som jag såg på igår. En fantastiskt bra film som verkligen berörde mig!

Citat: "Music is a higher revelation than all wisdom and philosophy" Ludwig van Beethoven

Tips: Min nyöppnade blogg, Filmbloggen - Ungefär som Filmkrönikan, fast bättre. Spännande läsning för den filmintresserade. Jag hörde för övrigt att Filmkrönikan nu lägger ner, tål dom inte konkurens?

Kille: Håkan Hellström. Han ägde Allsång på Skansen i tisdags och hela sommaren  kommer nog bli hans. Way Out West ska bli grymt!

Tjej: Utan kommentarer varför så säger jag bara att Ida Hermansson utan tvekan har förtjänat denna utmärkelse. Tack Ida!

You Should Have Listened

God damn, så jävla bra Beyoncé sjunger. Jag får gåshud varje gång jag hör henne sjunga den här låten. Lyssna och njut!

Filmblogg



Jag vill bara tipsa all läsare om att idag är dagen då jag startar en ny blogg! Jag har ju ett ganska stort filmintresse som en del säkert vet, så jag tänkte att istället för att hela tiden posta filmrecensioner här så gör jag en egen blogg för det. Jag kommer säkert posta en del filmgrejer här också, men mestadels är det annars förpassat till min nya Filmblogg.
Filmbloggen - Ungefär som Filmkrönikan, fast bättre!

This Week I've Mostly Been Working My Ass Off

Kanon: Midsommarfirande på Herr Arildssons land var riktigt trevligt. Det var god mat, charader, nakna människor, allsång, tryckare och trevliga människor. En klockren midsommarafton som pågick långt in på lördagsmorgonen.

Kalkon: Inte för att klaga, för jobbet är ganska kul ändå, men ta mig tusan vad jobbigt det är. Jag orkar inte göra något när jag har slutat. Helt slut är man, men det är väl smällar man får ta om man vill ha pengar.

Stolpskott:
Joel Almroth blev vild och galen på morgonen när hans glasögon var borta strax innan vi skulle åka. Vi genomsökte hela huset i varenda vrå och de var bara borta. Joel blev jättesur och trodde att någon av oss hade råkat slänga dem på grund av tillståndet vi var i. Efter en dryg halvtimme av letande hittar jag ett par rejält nedkylda glasögon bredvid osten som Joel själv lade in i kylskåpet efter frukosten. Bra gjort Joel!

Trailer:
Det har kommit en trailer till Kenny Starfighterfilmen. Haha, den verkar helt klockren! Trailern finns att beskåda på den officiella hemsidan

Låt: Bruce Springsteen & The E Street Band - Jungleland
"A high resolution performance from Live in New York City. Possibly one of the greatest performances of all time. Poetic lyrics, guitar, keyboard solos and the epic saxophone solo by the Big Man. "
Det är enligt mig en av världens bästa låtar. Sådan oerhörd känsla i den att jag får gåshud varje gång jag hör den. Spelar han denna på Ullevi den 4 juli kommer jag kunna dö en lycklig man! Lyssna och njut!


Citat: "Seven simple rules of going into hiding: one, never trust a cop in a raincoat. Two, beware of enthusiasm and of love, both are temporary and quick to sway. Three, if asked if you care about the world's problems, look deep into the eyes of he who asks, he will never ask you again. Four, never give your real name. Five, if ever asked to look at yourself, don't. Six, never do anything the person standing in front of you cannot understand. And finlly seven, never create anything, it will be misinterpreted, it will chain you and follow you for the rest of your life."
I'm Not There: Suppositions on a Film Concerning Dylan (2007)

Köp: Det står mina kära föräldrar för. Den nya bilen glider som smält smör i en rutschkana. Det är som själva himmelriket att köra den där bilen!

Film: Bob Dylan filmen I'm Not There såg jag på häromdagen och den var ta mig tusan grym! En riktigt bra film för alla tror jag, men ännu bättre om man tyckder om Bob Dylan. Skådespelarinsatserna var makalösa och filmen ska helt klart införskaffas när den släpps!

Tjej: Vi har än tjej som har blivit stor denna vecka och fyllt hela 19 år, det är ingen mindre än Sofie Österström. du får äran att vara veckans tjej!

Kille: Tobias för inbjudningen till hans land på midsommar

I Remember Back In The Days


Jag vet inte vad jag ska säga. Det bringar fram lite minnen det här och jag blir lite tårögd. Fan vilka fina människor jag har haft äran att lära känna!

För övrigt undrar jag vem som har lagt ut det på Youtube?

It's A Tragedy, Nothing More To Say

Vad finns det att säga? Vi har förlorat ännu en storslagen musiker alldeles för tidigt. Det är bara tragiskt och jag kan inte annat än att böja mitt huvud i sorg.


R.I.P. Esbjörn Svensson


This Week I've Mostly Been Crusin' Around In My Car Listening To Laakso

Kanon: Jag har ta mig tusan tagit körkort!!!

Kalkon: Min enda lediga vecka på hela sommarlovet är snart slut. Sen blir det jobb fram till att skolan börjar...

Snöpliga: Att förlora mot Spanien i sista minuten. Även om de förtjänade det så var det tungt att vi inte orkade hålla hela matchen ut.

Kungar: Men veckans kungar blir ändå svenska landslaget. De gamla giganterna: Olof Mellberg, Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic, blandat med några nya stjärnskott: Sebastian Larsson och Fredrik Stoor. EM-festen har bara börjat och med lite flyt kan vi komma långt!

Bok: Alkemisten. Jag sträckläste ut den på en dag för jag kunde verkligen inte slita mig. En fruktansvärt bra bok som ger en rejäl tankeställare om livet. Den är ganska lättläst och jag rekomenderar den varmt!

Låt 1: Laakso - Norrköping (hittade den inte på tuben men den finns på deras myspace Laaksos myspace)
Jag har lyssnat på Laakso alldeles för lite och har inte förrän nu upptäckt hur sjukt jävla bra denna låt är!

Låt 2: Laleh - Snö. Upptäckte den när jag såg på Arn häromdagen och det är verkligen en gåshudslåt. Fruktansvärt bra!


Film:
Men det var inte bara låten som var bra utan även filmen Arn. Förvånansvärt bra för att vara svensk film och den förtjänar verkligen inte all skit den har fått. Jag tyckte den var riktigt bra och ser fram emot uppföljaren som kommer om drygt 2 månader.

Citat: "Det enda som är värre än att vara försenad till sitt eget bröllop är att vara försenad till bröllopet där den flicka som borde ha blivit ens hustru ska vigas"

Tjej: Veckan tjej är utan tvekan min kära vän Matilda som liksom jag har tagit körkort, på fredagen den 13:e till och med. Ett stort grattis!

Kille: Ursäkta om jag är egotrippad men jag har tagit truckkort och körkort på samma vecka. Jag tar mig friheten att ge utmärkelsen Veckans Kille till mig själv!

My Own Personal Bucket List

Den senaste tiden har jag funderat mycket på framtiden. När gymnasietiden nu är över och man har tagit studenten så börjar man ju fundera över vad man vill göra med livet. Jag har egentligen haft klart för mig ganska länge vad jag vill. Jag vill bli musikalartist och stå på scen, och även om jag har tvivlat en del stunder så har det i stort sett varit mitt mål i 3 år nu. Det är fortfarande mitt huvudmål och jag känner att jag måste satsa på det nu när man kommer friskt från skolan, innan man tappar allt. Men jag har också kommit underfund med att det finns så mycket annat jag vill med mitt liv. Jag vill träffa människor, se platser och uppleva saker.

Jag vet inte om någon av er har sett eller hört talas om filmen, The Bucket List. Den kom förra året och handlar om två män som följer en lista med saker som de ska ha gjort innan de dör, de försöker helt enkelt pricka av allt innan de, som man säger på engelska: "Kick the bucket". Därav kommer namnet The Bucket List.
Jag har, som ni såg i mitt förra blogginlägg, börjat pricka av listorna "1001 filmer att se innan du dör" och "1001 böcker att läsa innan du dör" men jag har nu också blivit inspirerad att skriva en egen lista.

Jag har hittills levt ett bra liv, jag har varit med om mycket, lärt mig mycket och träffat många intressanta människor. Men jag tror att livet har mycket mer att ge om jag bara tar för mig. Därför har jag bestämt mig för att försöka pricka av den här listan successivt. För att känna att jag gjort något bra hittills tog jag med lite grejer jag är stolt över att redan ha gjort. Här kommer en lista på 100 saker jag ska göra innan jag dör (de med fetstil har jag redan gjort):

Jag har för övrigt inte en aning om varför jag skrev listan på engelska. Det bara blev så!

01. Watch the sunset and the sunrise
02. Scuba dive
03. Get married and have kids
04. Climb the Eiffel Tower
05. Tell someone you love them
06. Drive a Ferrari
07. Fly in a hot-air balloon
08. Give a big anonymous amount to charity
09. Climb Mount Everest
10. Go horse riding
11. Do a parachute-jump
12. Sleep under the stars
13. Visit the pyramids
14. Serenade someone
15. Attend a major sporting event
16. Have your portrait painted
17. Make love on a train
18. Go backpacking through Europe
19. Grow a beard for at least a month
20. Give your mother a dozen red roses and tell her you love her
21. Ride a camel in the desert
22. Write a fan-letter to one of your biggest idols
23. Stay out all night dancing and go to work the day after without sleeping
24. Drink beer at the Oktoberfest in Munich
25. Shower in a waterfall
26. Learn to play a musical instrument with some degree of skill
27. Sing a great song in front of a big audience

28. Go on a blind date
29. Drive across America, coast to coast
30. Make a complete and utter fool of yourself.
31. Go wild and crazy on in Rio during Carnival
32. Learn to juggle with three balls
33. Drive the Autobahn
34. Spend Christmas on the beach drinking pina coladas
35. Drive a convertible with the top down and music playing
36. Attend one really huge rock concert
37. Play roulette in Las Vegas
38. Make love on the kitchen floor
39. Stand on top of the Statue of Liberty
40. Have sex at the office
41. Done a striptease
42. Take a candlelit bath with someone
43. Visited the Coliseum
44. Have a food fight

45. Copied your butt in a copy machine
46. Take a midnight skinny dip
47. Adept a accent for a whole day
48. Had a meaningful conversation with a stranger on a bus or a train
49. Kissed someone in the rain
50. Visit the Great Wall of China
51. Make out with both genders
52. Walked the Golden Gate Bridge
53. Ride a motorcycle
54. Visited all 7 continents
55. Eaten sushi
56. Bungee-jumping
57. Stay in a 5-star hotel
58. Go to the airport with a bag and you passport and take the first flight available
59. Eat spaghetti and meatballs with a loved one like Lady and the Tramp
60. See a musical on Broadway
61. Solve a Rubik’s cube
62. Visit Stonehenge
63. Walk through the streets of Borås singing the song Borås, Borås loudly
64. Ride an elephant
65. Have a pint of Guinness in a pub in Ireland
66. Walk through Stockholm dressed as a leprechaun
67. Learn to dance tango
68. Learn Japanese
69. Play a full game of volleyball naked
70. Learn a good magic trick with a deck of cards
71. Learn to surf
72. Watch all winners of the Academy Awards price Best Motion Picture
73. Share a kiss on a ferris wheel
74. Ride a gondola in Venice
75. Milk a cow
76. Write a novel
77. Kiss a stranger
78. Do volunteer work
79. Go skiing in the Alps
80. Visit the Louvre
81. Be a member of an audience on an American talk-show
82. Raft through the Grand Canyon
83. Go see an opera
84. Scream: “Drink’s are on me!” and actually buy everyone around a drink
85. Touched an iceberg
86. Bet on a winning horse
87. Win the lottery
88. Visit all landscapes in Sweden
89. Watch a movie at a drive-in theatre
90. Recorded music
91. Had your picture in the newspaper

92. Send a message in a bottle
93. Write a love letter
94. Walk along Hollywood’s Walk of Fame
95. Walk down Abbey Road
96. Ride in a blimp
97. Ride in a helicopter
98. Find an item of clothing you would never wear in public, and wear it in public
99. Make a difference in someone’s life
100. Fall in love

Jag har gjort 19 saker av 100 så jag är en bit på väg, men har en lång väg kvar att gå. Jag skulle vilja alla som läser det, om det är någon, att fundera över vad ni skulle ha med på eran lista. Vakna inte upp en dag och inse att ni har missat allt vad livet har att ge utan ge er ut i livet och gör allt vad ni vill göra. Det är min önskan!

Oh bollocks!

När jag för ett tag sedan läste Utvandrar serien blev jag inspirerad att läsa lite mer av de litterära klassikerna. Jag har sedan dess varit på jakt efter någon sorts lista med sådana böcker. Idag hittade min bror en sådan. I likhet med listan och boken:
1001 filmer du måste ha sett innan du dör (som jag för övrigt äger)
så finns det uppenbarligen också en bok som heter:
1001 böcker du måste ha läst innan du dör
Jag blev glad över denna nyhet och tänkte att det blir utmärkt att ta sig an båda dessa uppgifter så att jag när min livstid så småningom tar slut dör som en bildad man. Men sen började jag gå igenom listan och lade märke till att mina läsning inte varit lika flitigt som mitt filmtittande genom åren. Nog för att jag har läst mycket, men jag har nog inte riktigt siktat in mig på klassikerna.

I filmlistan har jag lyckats att se 150-200, men till min stora förskräckelse hade jag bara läst 5 av böckerna. Middlesex, The Hitchhiker's Guide To The Galaxy, The Lord Of The Rings, One Flew Over The Cuckoo's Nest och Les Misérables. Slutsatsen blir att om jag ska lyckas med dessa projekt måste jag nog öka läsningen några snäpp. Innan sommaren är slut ska jag inte bara stämplas som filmnörd, utan även som bokmal!


O Alquimista

Alkemisten tog upp en bok som någon i karavanen hade haft med sig. Den saknade pärm och titelsida, men han kunde ändå se vem författaren var: Oscar Wilde. När han bläddrade i den hittade han en historia om Narkissos.

Alkemisten kände till legenden om Narkissos, en vacker yngling som varje dag gick för att betrakta sin egen skönhet i en damm. Han var så betagen i sig själv att han en dag föll ned i dammen och drunknade. På platsen där han föll växte det upp en blomma, som man kallade narciss.

Men så slutade inte Oscar Wildes historia.

Han berättade att när Narkissos dog kom oreaderna - bergnymferna - fram och fick se att den lilla vattensamlingen hade förvandlats från en sötvattensdamm till ett krus med salta tårar.

"Varför gråter du?" frågade oreaderna. "Jag gråter över Narkissos", sade dammen. "Åh, det förvånar oss inte att du gråter över den ynglingen", fortsatte de. "Även om vi alltid brukade springa efter honom var du faktiskt den enda som hade möjlighet att betrakta hans skönhet på nära håll."

 "Så Narkissos var vacker?" frågade dammen. "Vem skulle kunna veta det bättre än du?" svarade oreaderna förvånat. "När allt kommer omkring var det ju över dina strandkanter han böjde sig varenda dag."

Dammen var tyst en stund. Till slut sade den: "Jag gråter över Narkissos, men jag lade aldrig märke till att han var vacker. Jag gråter över Narkissos därför att varje gång som han böjde sig över mina stränder kunde jag i djupet av hans ögon se min egen skönhet reflekteras."

En sådan vacker historia, sade Alkemisten.

Prologen till boken Alkemisten, skriven av Paulo Coelho, som jag för tillfället läser. En väldigt intressant bok som jag rekommenderar varmt!

This Week Has Been The Best And Worst Week Of My Life

Kanon: Jag har tagit studenten och det känns faktiskt skönt. Det var dags nu känns det som.

Kalkon: Kalkonen är dock samma sak. Jag har tagit studenten och går inte längre i ES3C. Kramringen i fredags var nog bland det jobbigaste jag har varit med om. Jag kommer sakna alla sjukt mycket!

Kungar & Drottningar: ES3C, I will never forget you!

Sportnörd nyhet: Fotbolls EM är äntligen igång! Nu kommer man sitta spikad framför tv-aparaten jämt och ständigt på kvällarna. Hoppas det går vägen för oss bara!

Youtube-klipp: Klockren kille!


Film: The Prestige. Det kan mycket möjligen vara 2000-talets hittills bästa film. Den är så briljant på alla sätt och vis att jag fortfarande får gåshud av den.

Citat: "En frimärkssamlare från Lysekil ville att jag skulle komma och grupprunka med honom och Peter Jöback"
Håkan Hellström berättar för Fredrik Virtanen att han får många konstiga brev

Låt: Låten får tala för sig själv!


Kändis: Han är en gud som vandrar här på jorden bland oss vanliga döda. Håkan Hellström. Det blir inte bättre än så!

Kille: Benjamin testar sånglektioner. Björn Gustafsson är ju bara underbar!

Mannen I Den Vita Hatten (2 Dygn Senare)



Det känns sjukt nu. Det måste jag medge. I två dygn har jag nu varit nybakad student. För 42 timmar sen stod jag på en trappa med mina allra bästa vänner och sjöng Studentsången med vetskapen om att det snart var slutet för ES3C. Det finns inte riktigt ord för vad jag känner, så jag ska inte försöka få ner det. Det enda jag kan säga är att jag aldrig kommer glömma den här tiden, och jag kommer aldirg glömma alla människor jag lärt känna. Ni har lärt mig så oerhört mycket, och jag hoppas att jag kanske har lärt någon av er någonting också. Vi går nu vidare ut i livet, alla med olika mål och lika hållplatser, men vi kommer alltid att ha det här inom oss. Och vi komemr att ses igen, tro mig! En vacker dag kommer jag vandra längs en gata se ett ansikte jag känner igen och då kommer det vara en av er. Vi kommer ses igen, det här är inte varväl. Låt oss istället säga:
På återseende och lycka till med allt som livet erbjuder dig!

Jag älskar er alla, nu och för evigt!

Läs och titta gärna på min bilddagbok för en resumé av dessa 3 år: Min bilddagbok

There's Still Som Hope

Ville bara meddela, med tanke på hur dyster Veckans Kalkon lät, att jag nu har fått besked att jag har kommit in på Markaryds Folkhögskola på Allmän Linje: Show & Musikal. Den är 80% och inte riktigt lika hög klass som Bjärnum, men den verkar bra den också. Så jag mår lite bättre denna dag! Jag har även fått veta att jag nu är 1:a reserv till Musikalakademien i Umeå och att det är lika vanligt att folk hoppas av på sommaren som på våren. Så än finns det hopp, ville bara dela med mig av denna positiva framtidsutsikt.

Jag kan också konstatera att om 24 timmar har jag tagit studenten. Det känns sjukt, jag har inte riktigt förstått det än. På grund av brist på tid rör jag inte vid ämnet mer än så just nu utan skjuter upp det till helgen då jag ska försöka slänga ihop en krönika och sammanfatta dessa 3 år i mitt liv som har varit de bästa hittills!

På återseende!

This Week Just Turned Into A Pretty Lousy Week

Kanon: Studentvecka är riktigt fett kul!


Kalkon: Jag blev inte ens reserv på Bjärnum. 40 intagna och 22 reserver och jag fanns inte ens med. Fy fan vad skit det känns. Sämsta starten på vad som skulle bli årets bästa vecka. Jag vill bara gå hem och dö känns det som nu...

Citat: "Jag tycker om knark, men jag vill inte att du ska hålla på med det!"

Bok: Jag sträckläste ut Dagboken: Jag Sökte Dig Och Fann Mitt Hjärta igår och den var precis lika fin och vacker som filmen. Det var så man blev tårögd!

Låt: Tom Freund - Can't Cry Hard Enough


Band: Backstreet Boys. Säga vad man vill om pojkband, men det här pojkbandet vet vad de gör och de gör det bra. Sen om man tycker om det är en annan sak.


Kille: Erik fyller fasen år idag, så han förtjänar denna utmärkelse!

Tjej: Birgitta Spetz ska ha ett evigt tack för dessa 3 år. Hon är helt underbar!


RSS 2.0