Closer

 

image2


Igår såg jag på den oerhört omtalade filmen Closer. Mike Nichols fick mycket beröm för denna skildring av en populär teaterpjäs från England. Den handlar kort och gott om kärlek. Kärlek på alla möjliga sätt. Lycklig kärlek, olycklig kärlek. Vacker kärlek, och hat kärlek.
De fyra karakträrerna vi får följa är Alice (Natalie Portman), Dan (Jude Law), Anna (Julia Roberts och Larry (Clive Owen och de har inget gemensamt. Förutom varandra. De är alla kära i varandra, men på så olika sätt. Någon vill bara ha sex, någon vill bara såra, någon är hopplöst förälskad och någon är ett offer. Men man vet inte vem man ska hålla på för alla beter sig någon gång i filmen som ett svin.
Skådespelarinsatserna i filmen är helt makalösa. Alla fyra gör troligtvis sina bästa rollinsatser någonsin och man lider verkligen med dem i deras misär. Det skär djupt in i själen att se hur förkrossad man kan bli. Både Clive Owen och Natalie Portman blev Oscarsnominerade, men de vann tyvärr inte. De vann dock varsin Golden Globe, något som de verkligen förtjänade.
Filmen både startar och slutar med att man får se Alice gå längs en trottoar och låten 'The Blower's Daughter' av Damien Rice spelas i bakgrunden. Det är så vackert så man vill gråta. Lyssna på låten och se filmen, tro mig, ni kommer inte att ångra er.

Betyg: 5/5

Where is this love? I can't see it, I can't touch it. I can't feel it. I can hear it. I can hear some words, but I can't do anything with your easy words


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0