Into The Wild

image29
Based on a true story!

Christopher McCandless är en grabb som ser ut att ha det mesta. Han har A rakt igenom på betygspappret, han har 24.000$ på sitt bankkonto för college och som belöning vill hans föräldrar köpa en sprillans ny bil åt honom. Men Christopher ser det på ett annat sätt. Han har betyg som han inte behöver, han har pengar han inte behöver och han håller på att få en bil han inte behöver. Han är trött på det livet och han bestämmer sig för att lämna det bakom sig och ge sig ut på en resa.
Det är så den här filmen inleds. Christopher lämnar hela sitt liv och hela sin identitet bakom sig. Han skänker fondpengarna till välgörenhet, bränner fickpengarna och byter namn till Alex Supertramp. Filmen handlar om hans resa igenom USA som pågår under tre år. Den handlar om människorna han möter och hjälper, den handlar om hans personliga utveckling men framförallt handlar den om en saga så ofattbar att man inte kan förstå att den är sann.
Emile Hirsch gör att magnifikt jobb i huvudrollen och han glänser rakt igenom hela filmen. Det här ser väldigt lovande ut för hans karriär. Det finns också gott om biroller som skiner starkt. Regissören är den välkända Sean Penn som här ännu en gång visar att ha inte bara är grym som skådespelare utan även som regissör. Allt känns helt igenomtänkt. Miljöerna är bland det vackraste man kan se och de fångar allt fantastiskt bra och det känns nästan som man var där ibland.
Filmen var oerhört stark och när den var slut satt jag bara tyst och såg eftertexterna rulla framför mig. Det var mycket att smälta. Christopher McCandless var kanske en av de största människorna jag har hört talas om, och han var bara drygt 25 år. En storslagen man som efter den här filmen kanske får den uppmärksamhet han förtjänar!

Betyg: 5/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0